Fri fragt!

Ved køb over 499,-

Kvalitetsprodukter uden tilsætningsstoffer

Vi elsker kvalitet og sunde produkter til dit kæledyr

Hurtig levering og god service!

Vi leverer fra dansk lager - Ring +45 71 71 65 71 for vejledning

Swipe to the left

Hundetegn: Guide til det lovpligtige hundetegn

Print
Hundetegn: Guide til det lovpligtige hundetegn
By Jerry Porsborg 1 years ago No comments

Der er mange holdninger til hvad et hundetegn skal indeholde af oplysninger. Nogen vælger blot at skrive hundens navn og et telefonnummer og andre en kæmpe smøre med adresse, postnummer og flere telefonnumre. Men hvad er korrekt? og hvordan laver man det perfekte hundetegn.

Fra din hund er 4 måneder gammel skal den bære hundetegn i halsbåndet. Det gælder også selvom den er chippet eller på anden måde mærket.

De lovpligtige oplysninger til hundetegnet

Et hundetegn skal i følge hundelovens §1 indeholde besidderens navn og adresse. Jeps. Ikke andet. Navn og adresse. Ikke hundens navn. Ikke et telefonnummer. Kun besidderens navn og adresse.

Får du din hund passet og er der en anden der i den periode "besidder" din hund, så er det denne persons navn og adresse der skal fremgå af hundetegnet.

Det perfekte hundetegn

Det er en god idé at opfylde hundelovens krav til hvad der skal stå på dit hundetegn. Politiet uddeler nemlig bøder hvis de finder en strejfende hund uden hundetegn. Derfor bør din hunds navneskilt indeholde følgende:

- Besidderens navn
- Besidderens adresse

Men... vi lever jo i en verden med mobiltelefoner og hvis nogen finder din hund snusende rundt alene på vejen, så vil det være en rigtig stor hjælp for dem at kunne ringe til dig. Derfor anbefaler vi også at skrive dit mobilnummer eller mobilnumre, hvis du har flere.

Det perfekte hundetegn vil se sådan her ud:

Navn Navnesen
Hundevej 5
Hundested
33 33 33 33

Kan der skrives på begge sider af hundetegnet, så vil jeg anbefale at du skriver telefonnummeret alene på bagsiden. Selvom det er navn og adresse som er lovpligtigt, så vil det være telefonnummeret som anvendes i praksis til at finde frem til ejeren.

Postnummer er ikke nødvendigt, med mindre din hund skal sendes med posten.

Hundens navn er ikke nødvendigt. Det ser da sødt ud, men det tager plads fra de vigtige og de lovpligtige informationer. Desuden er der ingen grund til at folk med skumle intentioner kender din hunds navn.

De fleste graveringsmaskiner til hundetegn tilpasser tekstens størrelse til antallet af bogstaver/tal på dit hundetegn. Derfor bør du undgå overflødig information såsom hundens navn eller teksten TLF: eller MOB: foran et telefonnummer. De fleste kan nemlig godt regne ud at 8 tal efter hinanden udgør et telefonnummer.

Skal du have hunden med på ferie i udlandet, kan det være en god idé at angive +45 foran telefonnummeret.

Hundeloven vedrørende hundetegn

Her finder du teksten som den er angivet i hundeloven:

§ 1. Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, inden den er 8 uger gammel, er mærket og registreret. Besidderen af en hund skal endvidere sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.

Kildeinfo: Hundeloven

Billige hundetegn online

Skal du bruge et billigt hundetegn, så har vi næsten altid et eller flere på tilbud til en lav pris. Vi har samtidig et kæmpe udvalg af Red Dingo hundetegn som er i en fantastisk høj kvalitet og med livsvarig garanti på graveringen. Vælg mellem flere end 1000 forskellige motiv/farvekombinationer

Se udvalget af navneskilte til hunde her